♥forever♥

együtt minden lehetséges! csatlakozz hozzánk!


               Túrós- csokis palacsintatorta (4- 6 adag)

Hozzávalók a palacsintához:
  • 0,5 l tej
  • 2 tojás
  • 3 dkg cukor
  • 1 narancs
  • 25 dkg liszt
  • 4 dkg kakaó
  • 1 ek olaj
  • 1 dl szóda

A palacsintatésztához a tejben elkeverjük a tojásokat, a cukrot és a narancs reszelt héját. Hozzáadjuk a lisztet, a kakaóport és az olajat. Csomómentesre keverjük. Ha túl sűrű a tészta, szódavízzel lazíthatjuk. Forró palacsintasütőben kisütjük. Ez a mennyiség kb. 12 db vékony palacsintához elég.

Hozzávalók a túrótöltelékhez:
  • 50 dkg túró
  • 1 narancs
  • 2 tojássárgája
  • 4 dkg porcukor
  • 2 dkg vaníliás cukor
  • 4-6 ek narancslekvár
  • 10 dkg kakaópor
A túrótöltelékhez az áttört túróhoz hozzáadjuk a reszelt narancshéjat, a tojássárgáját, a porcukrot, a vaníliás cukrot, majd alaposan átkeverjük.

Hozzávalók a csokoládémázhoz:
  • 15 dkg tejszín
  • 20 dkg csokoládé

A csokoládémázhoz a tejszínt felforraljuk, majd a tűzről levéve hozzáadjuk az összetördelt csokoládét.
Összeállítjuk a desszertet: a palacsintákra kenünk a töltelékekből, felváltva rétegezzük a narancslekvárt, a kakaóport, amit egy kis porcukorral megszórunk és a túrótölteléket. Ezután 1 órát hűtőben pihentetjük, majd a tetejét csokoládémázzal borítjuk. Végül újra betesszük a hűtőbe, hogy megdermedjen a csokoládémáz és mini túró rudival díszítjük.


            Csoki Royal (12 szeletes tortához)

Hozzávalók:
  • 20 dkg hideg vaj
  • 10 dkg porcukor
  • 4 dkg kakaó
  • 26 dkg liszt

A sütőt előmelegítjük 180 fokra. A tésztához a vajat gyors mozdulatokkal elmorzsoljuk a porcukorral. Hozzáadjuk a kakaóport és fokozatosan a lisztet, egynemű tésztává gyúrjuk. 30 perc pihentetés után (hűtőszekrényben) 2-3 mm vékonyra nyújtjuk, majd a tortaformába tesszük. Villával megszurkáljuk, megszórjuk valamilyen nehezékkel (szárazbabbal például), és 180 fokos sütőben 10-12 perc alatt megsütjük.
Hozzávalók a csokimasszához:

  • 2 db tojás
  • 4 dkg barna cukor
  • 2 dl tejszín
  • 4 dkg kakaó
  • 12 dkg étcsokoládé
  • 10 dkg vaj

Hozzávalók a mázhoz:

  • 20 dkg tejcsokoládé
  • 2 dl tejszín

A csokimasszához az egész tojásokat habosra keverjük a barna cukorral. Közben felmelegítjük a tejszínt a kakaóporral. Levesszük a tűzről és hozzákeverjük az étcsokoládét és a vajat. A felhabosított tojásokat a krémhez adjuk, majd az elsősütött linzertésztára öntjük és 140 fokon 1 órát sütjük. A csokimázhoz a meleg tejszínben felolvasztjuk a csokoládét, majd a tortára öntjük.

Elkészítési idő: 40 perc + sütés 1 óra 15 perc

                    
             Csokoládé csillagok

Hozzávalók:
  • étcsokoládé
  • fehér csokoládé

Egy papírra felrajzoljuk a kívánt méretű csillagokat, majd a papírt átlátszó műanyag fóliába tesszük. Az olvasztott étcsokoládét nylon zacskóba kanalazzuk, a zacskó végét levágjuk, és a vonalat követve körberajzoljuk a csillagokat. Az olvasztott fehér csokit egy másik zacskóba töltjük, és kirajzoljuk a csillagok belsejét is. 2-3 percre hűtőszekrénybe tesszük, és ezt követően már használhatjuk is díszítésre.








Weblap látogatottság számláló:

Mai: 4
Tegnapi: 4
Heti: 10
Havi: 40
Össz.: 6 287

Látogatottság növelés
Oldal: Csokis receptek
♥forever♥ - © 2008 - 2024 - always.hupont.hu

Ingyen honlap és ingyen honlap között óriási különbségek vannak, íme a második: ingyen honlap

ÁSZF | Adatvédelmi Nyilatkozat

X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »