Túrós- csokis palacsintatorta (4- 6 adag)
Hozzávalók a palacsintához:
- 0,5 l tej
- 2 tojás
- 3 dkg cukor
- 1 narancs
- 25 dkg liszt
- 4 dkg kakaó
- 1 ek olaj
- 1 dl szóda
A palacsintatésztához a tejben elkeverjük a tojásokat, a cukrot és a narancs reszelt héját. Hozzáadjuk a lisztet, a kakaóport és az olajat. Csomómentesre keverjük. Ha túl sűrű a tészta, szódavízzel lazíthatjuk. Forró palacsintasütőben kisütjük. Ez a mennyiség kb. 12 db vékony palacsintához elég.
Hozzávalók a túrótöltelékhez:
- 50 dkg túró
- 1 narancs
- 2 tojássárgája
- 4 dkg porcukor
- 2 dkg vaníliás cukor
- 4-6 ek narancslekvár
- 10 dkg kakaópor
A túrótöltelékhez az áttört túróhoz hozzáadjuk a reszelt narancshéjat, a tojássárgáját, a porcukrot, a vaníliás cukrot, majd alaposan átkeverjük.
Hozzávalók a csokoládémázhoz:
- 15 dkg tejszín
- 20 dkg csokoládé
A csokoládémázhoz a tejszínt felforraljuk, majd a tűzről levéve hozzáadjuk az összetördelt csokoládét.
Összeállítjuk a desszertet: a palacsintákra kenünk a töltelékekből, felváltva rétegezzük a narancslekvárt, a kakaóport, amit egy kis porcukorral megszórunk és a túrótölteléket. Ezután 1 órát hűtőben pihentetjük, majd a tetejét csokoládémázzal borítjuk. Végül újra betesszük a hűtőbe, hogy megdermedjen a csokoládémáz és mini túró rudival díszítjük.
Csoki Royal (12 szeletes tortához)
Hozzávalók:
- 20 dkg hideg vaj
- 10 dkg porcukor
- 4 dkg kakaó
- 26 dkg liszt
A sütőt előmelegítjük 180 fokra. A tésztához a vajat gyors mozdulatokkal elmorzsoljuk a porcukorral. Hozzáadjuk a kakaóport és fokozatosan a lisztet, egynemű tésztává gyúrjuk. 30 perc pihentetés után (hűtőszekrényben) 2-3 mm vékonyra nyújtjuk, majd a tortaformába tesszük. Villával megszurkáljuk, megszórjuk valamilyen nehezékkel (szárazbabbal például), és 180 fokos sütőben 10-12 perc alatt megsütjük.
Hozzávalók a csokimasszához:
- 2 db tojás
- 4 dkg barna cukor
- 2 dl tejszín
- 4 dkg kakaó
- 12 dkg étcsokoládé
- 10 dkg vaj
Hozzávalók a mázhoz:
- 20 dkg tejcsokoládé
- 2 dl tejszín
A csokimasszához az egész tojásokat habosra keverjük a barna cukorral. Közben felmelegítjük a tejszínt a kakaóporral. Levesszük a tűzről és hozzákeverjük az étcsokoládét és a vajat. A felhabosított tojásokat a krémhez adjuk, majd az elsősütött linzertésztára öntjük és 140 fokon 1 órát sütjük. A csokimázhoz a meleg tejszínben felolvasztjuk a csokoládét, majd a tortára öntjük.
Elkészítési idő: 40 perc + sütés 1 óra 15 perc
Csokoládé csillagok
Hozzávalók:
- étcsokoládé
- fehér csokoládé
Egy papírra felrajzoljuk a kívánt méretű csillagokat, majd a papírt átlátszó műanyag fóliába tesszük. Az olvasztott étcsokoládét nylon zacskóba kanalazzuk, a zacskó végét levágjuk, és a vonalat követve körberajzoljuk a csillagokat. Az olvasztott fehér csokit egy másik zacskóba töltjük, és kirajzoljuk a csillagok belsejét is. 2-3 percre hűtőszekrénybe tesszük, és ezt követően már használhatjuk is díszítésre.